Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Πρόβα τζενεράλε στο Όσλο!




Το ταξίδι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τελικό προορισμό τα γήπεδα της Βραζιλίας, σε δύο καλοκαίρια από τώρα, αρχίζει σε μόλις λίγες ημέρες, και για την Εθνική μας ομάδα το φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Νορβηγία στις 15 Αυγούστου αποτελεί την τελική δοκιμή πριν από τους επίσημους αγώνες.


Του Δημήτρη Κωτσέλη

Με 21 παίκτες στην αποστολή της, αναχωρεί η Εθνική μας ομάδα για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Στο Όσλο, ο Φερνάντο Σάντος θα έχει την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τους αγώνες με Λετονία και Λιθουανία που θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα είναι οι πρώτοι επίσημοι των προκριματικών του Μουντιάλ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ σε σύγκριση με την ομάδα που κατάφερε να φτάσει μέχρι και τα προημιτελικά του Euro 2012, με στόχο φυσικά να δοκιμάσει και νέα πρόσωπα.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο αγώνας μετράει στο FIFA Ranking, και αν η Εθνική μας ομάδα θέλει να παραμείνει στην 12η θέση του κόσμου, για δεύτερο διαδοχικό μήνα δηλαδή πάνω από την πεντάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία, θα πρέπει να επιστρέψει από τη σκανδιναβική χώρα με τη νίκη – αν οι Βραζιλιάνοι επικρατήσουν των Σουηδών.
Φυσικά, πρωταρχικός στόχος του ομοσπονδιακού τεχνικού και των συνεργατών του θα είναι να εντοπίσουν σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες, ενώ υπάρχουν και αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα που δεν κλήθηκαν είτε γιατί δεν έχουν ομάδα, είτε γιατί ακόμα δεν έχουν μπει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων.

Όσον αφορά την προϊστορία των δύο ομάδων, αυτή είναι ελαφρώς υπέρ της Ελλάδας που σε 7 αναμετρήσεις μετράει 3 νίκες και δύο ισοπαλίες, έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό της, την ιστορική ισοπαλία με 2-2 στο Οσλο, αποτέλεσμα που την οδήγησε ουσιαστικά στα τελικά του Euro 2008.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 21:00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη 15 Αυγούστου. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιρλανδός Άλαν Κέλι, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντάμιεν Μακ Γκρέιθ-Μαρκ Ντάγκλας. Η ελληνική ομάδα θα φτάσει στη Νορβηγία το μεσημέρι της Τρίτης (14/08).

Θυμίζουμε η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από τους: Καρνέζη, Βελλίδη, Βύντρα, Τοροσίδη, Κυρ. Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Κατσουράνη, Μανιάτη, Δημούτσο, Τζιόλη, Νίνη, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο, Αθανασιάδη, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά, Μαυρία, Χολέμπας, Σπυρόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου