Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Γιβραλτάρ- ΕΛΛΑΔΑ 1-4



Δυναμικά ξεκίνησε τον αγώνα η Εθνική μας ομάδα αλλά στη συνέχεια έπαθε… μπλακ άουτ για σχεδόν μισή ώρα! Το σκορ για την Ελλάδα άνοιξε ο Μήτρογλου με υπέροχo εναέριο σουτ στο 10ο μόλις λεπτό, ωστόσο η Εθνική έχασε τη συγκέντρωσή της και δέχτηκε την ισοφάριση στο 26′ με σουτ του Γουόκερ.
Το πρόβλημα για την Εθνική συνεχίστηκε για περίπου ένα εικοσάλεπτο καθώς αδυνατούσε να βρει τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του πολύ αδύναμου Γιβραλτάρ ωστόσο τα γκολ ήρθαν… μαζεμένα! Μέσα σε 4 λεπτά η ομάδα του Σκίμπε σκόραρε 3 γκολ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου!
Το 1-2 έγινε με αυτογκόλ, το 1-3 από τον Φορτούνη που βγήκε τετ-α-τετ με τον Πέρες και τον τρίτο από τον Τοροσίδη που έκανε ένα μονοκόμματο σουτ αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα που περίμενε σέντρα από τον 31χρονο αμυντικό. Και κάπως έτσι, η Εθνική απέβαλλε οριστικά το άγχος και πήγε πλήρως απελευθερωμένη στα αποδυτήρια ενόψει της συνέχειας.
Ωστόσο, παρά την άνεση του σκορ η Εθνική έδειξε να μένει από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία από τις ευκαιρίες της για να διευρύνει περισσότερο τη διαφορά του σκορ. Ο Βέλλιος που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μήτρογλου έχασε 1-2 μεγάλες ευκαιρίες ενώ η άμυνα συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Χαρακτηριστικό ότι το Γιβραλτάρ έκανε 9(!) τελικές προς την ελληνική εστία.
Η Ελλάδα επικράτησε τελικά με 1-4 στο Estadio Algarve και πλέον στρέφει την προσοχή της στα ματς του Οκτωβρίου με Κύπρο (εντός) και Εσθονία (εκτός) με στόχο να κάνει το 3 στα 3 και να δει με καλό μάτι τη συνέχειά της στον προκριματικό όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου